Puțin despre proiect

Primele noastre plimbări cu bicicleta au apărut prin 2008-2009. Eu mi-am luat un MTB Rockrider SH de la un prieten care făcuse un upgrade către o biclă mai bună. Iar Semi, cel mai bun prieten al meu, s-a lăsat convins să își ia un MTB Gary Fischer cu cadru G2 Geometry. S-a urcat pe prima biclă recomandată total nehotărât, a pedalat 20 de secunde până la capătul trotuarului din fața shop-ului de bicle și s-a întors luminat: “Asta e!”

Ne gândeam că o să rupem munții în două și-o să-i mâncăm pe pâine precum mâncam pateul în perioada liceului când mergeam cu nasul pe trenurile patriei. Eu unul m-am trezit îndrăgostit de asfalt peste scurtă vreme. Și după prima tură peste Pasul Gutâi prin Maramureș și una pe la Bâlea pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș – Brașov), plus o aroganță prin Transalpina (Târgu Jiu – Rânca), ne-am trezit – cred eu neîntâmplător – că vorbim despre Eurovelo. Auzisem de mai multe ori numele ăsta menționat în diferite contexte și grupuri.

Și după ce am dat un ochi peste site-ul de prezentare, am înțeles din prima că dacă vrem să ne apucăm și noi de touring, va trebui să ne schimbăm bicicletele. Până atunci eram obișnuiți să schimbăm cauciucurile profilate de pe MTB-uri cu slickuri mâncătoare de asfalt. Ce ciudat arătau MTB-urile noastre de 26 încălțate cu cauciucuri “chele” și subțiri! Un prieten comun, avocat de meserie, ne-a menționat într-o tură de șosea numele Koga-Miyata. Auzisem despre japonezii ăștia. Din câte știam, băieții de la Miyata erau celebri pentru super cursierele pe care le produceau pe vremuri, prin anii ’70-’80. Așa că ne-am pus pe studiat. Biciclete speciale. Custom made.

Cu Eurovelo în cap și cu visul de a avea o Koga, vis pus pe repeat în fiecare noapte, am mai pedalat câteva sute de kilometri pe șosele de munte. Să fi depășit o mie?
Între serviciu și ture de weekend, am început să ne facem planuri la bere, cu gândul la Eurovelo. Am întors pe toate părțile www.bikemap.net timp de un an de zile. Rutele prin Alpi ni se păreau încă niște iluzii deșarte. “Nu o să cățărăm Alpii cu Trek-urile noastre niciodată, băi Sem!“. Parcă îl aud și acum răspunzându-mi de fiecare dată: “Seba, o să ne luăm Koga! Ascultă-mă ce îți zic, o să cățărăm Alpii pe Koga!

Și uite-ne pe amândoi, călare pe Koga Signature, una silver și una neagră. Pe una scrie „Eric” și pe cealaltă „Jazz”.

Comments

  1. luottoa says:

    luottoa

    Carennn1

Echipamente

Koga WorldTravellerAtunci când am văzut prima oară o Koga WorldTraveller m-am îndrăgostit pe loc de ea. Și am știut că e doar o chestiune de timp până când voi avea una.

Au trecut doi ani de atunci. Azi sunt mândrul posesor al unei biciclete perfecte. Producătorul mi-a promis că bicicleta Koga este simbolul bicicletei perfecte. Iar în cei peste 1.000 de kilometri făcuți până în momentul în care a fost scris acest text, nu pot decât să te asigur că promisiunea producătorului e una confirmată de bicicletă.

by Seba


Vezi detalii

Sponsori & Parteneri