Jucărie de călătorie

Oferta e mare dacă intri într-un magazin de specialitate foto-video. Dacă vrei să iei un aparat foto bun în vacanțele tale și îți dorești să faci fotografii faine pe care eventual să le și poți printa la o rezoluție bună, ia în calcul următoarele caracteristici:
- un senzor cât mai mare într-o carcasă cât mai mică
- un stabilizator de imagine performant
- un obiectiv cu optică de invidiat la un zoom cât mai mare

Gata! Ești pregătit să faci fotografii faine, cu detalii superbe chiar dacă nu ești un fotograf profesionist.

Noi, băieții Puțin Plecați, am ales împreună cu specialiștii de la F64 un Sony HX50, o cameră compactă cu zoom optic 30x. Pentru mine, Seba, “fotograful” călătoriei #putinplecatipunctro, lucrurile au fost simple încă din primele secunde după ce am pus mâna pe aparatul foto. Meniu simplificat de DSLR, super simplu de folosit în programul manual și câteva programe automate de tipul “point & shoot” pe care le-am folosit în goana bicicletei fără să mai pierd timpul cu setări de diafragmă și timp de expunere.

Timpul de reacție e similar cu cel al unui DSLR semipro, culorile sunt excelente, contrastele sunt faine, white balance-ul îți oferă opțiuni multiple și posibilitatea să îți faci propriile setări (dacă ai timp). Cei 20.4 milioane de pixeli pe care îi are de oferit senzorul optic combinat cu zoom-ul de 30x cu stabilizator de imagine m-au ajutat în distracția mea de fotograf amator. Dacă mergeți pe pagina de Facebook Puțin Plecați sau pe contul nostru 500px.com (unde am făcut o selecție a celor mai reușite poze din călătoria noastră), nici nu o să vă dați seama care din fotografii sunt făcute de aproape și care sunt făcute cu zoom de 15x, 20x sau chiar 30x.

Aparatul e ușor, compact și încape într-o husă de ochelari printre zeci de prostii și giumbușlucuri pe care le-am ținut la îndemână în geanta de pe ghidonul bicicletei.

Chiar dacă, ținând cont caracteristicile cu care se laudă încă din momentul în care l-am scos din cutie, m-aș fi așteptat să îmi scoată mai multe detalii în special la ISO80, Sony DSC HX50 este pentru mine cea mai bună camera foto compactă de travel cu care m-am jucat vreodată.

Nu uitați de codul de reducere de 10% pentru orice produs din gama Go Pro, aparate și accesorii, pe care intenționați să le cumpărați de pe site-ul F64, pus la dispoziția vizitatorilor blogului Puțin Plecați. Funcționează simplu. Intrați pe pagina www.f64.ro, vă alegeți camera sau accesoriile GoPro pe care doriți să le achiziționați și introduceți în căsuța “Adaugă cod cupon/ discount”, codul PLECATCUF64 :)

Echipamente

Koga WorldTravellerAtunci când am văzut prima oară o Koga WorldTraveller m-am îndrăgostit pe loc de ea. Și am știut că e doar o chestiune de timp până când voi avea una.

Au trecut doi ani de atunci. Azi sunt mândrul posesor al unei biciclete perfecte. Producătorul mi-a promis că bicicleta Koga este simbolul bicicletei perfecte. Iar în cei peste 1.000 de kilometri făcuți până în momentul în care a fost scris acest text, nu pot decât să te asigur că promisiunea producătorului e una confirmată de bicicletă.

by Seba


Vezi detalii

Sponsori & Parteneri