De la vorbe, la fapte

Ca orice idee respectabilă, și a noastră a început cu “mamă, ce mișto ar fi să facem ceva de genul ăsta!”.
Și de cele mai multe ori, majoritatea ideilor se opresc aici. Încep să apară motive pentru care ți-e rușine că ți-a trecut așa ceva prin cap. “Dar oare pot?”, “Dar de unde bani?”, “De unde timp?”, “De unde echipament?”, “Cum să plec o lună jumate’ de la birou? Or să mă castreze șefii!”, “Cu cine las câinele?”, “Cum o să se descurce familia fără mine?”, “Ce-o să zică lumea?” Și tot așa… Dacă fugi de întrebări, atunci nu o să ai răspunsuri. Și rămâi doar cu o idee undeva, reprimată, un început de vis, la care te mai gândești din când în când, dar din ce în ce mai puțin, până când dispare. O idee care se stinge prematur, pentru că nu i-ai acordat nici măcar o șansă.

Noi i-am acordat o șansă. Lucrând în publicitate am început să mă interesez dacă acest gen de proiect poate fi pus în slujba unui brand care să ne ajute și să devină parte din ideea noastră. Am întrebat și am primit răspunsuri. Primii și cei care ne-au dat într-adevăr avântul au fost cei din echipa Ciuc Radler, cărora le-a plăcut ideea și au decis să o sprijine. Le mulțumim din toată inima! Probabil că nici nu-și imaginează cât de important este suportul lor și cât de mult a însemnat pentru moralul și energia noastră.

Am găsit suport și înțelegere la birou. Bogdan (Naumovici) este primul care zice “Go Planet!” pentru că apreciază și înțelege dorința de a face lucruri noi, mai ales când aceste lucruri pot fi “once in a lifetime opportunities”. Împărtășim aceeași filozofie de viață, surprinsă de Mark Twain în celebrul “Peste 20 de ani mai bine să regreți lucrurile pe care le-ai făcut, decât cele pe care nu le-ai făcut”. Îmi amintesc că după ce m-am întors dintr-o tură pe Transfăgărășan, mai în gluma, mai în serios, Bogdan îmi zice “Hai, Laurențiu, treci la muncă să câștigăm bani, că poate într-o zi o să-ți dorești să traversezi Alpii”. Ei bine, “profeția” pare că se adeverește! Mulțumesc, Bogdan!

Pentru Seba și Andrei, coechipierii mei, lucrurile au fost un pic mai simple. Seba lucrează freelancer și e propriul lui stăpân, iar Andrei avea deja în plan să plece de la locul de muncă până în momentul plecării noastre. Deci chestiunea cu “n-am timp” s-a rezolvat. Inițiativa noastră se transformă în proiect.

Echipamente

Koga WorldTravellerAtunci când am văzut prima oară o Koga WorldTraveller m-am îndrăgostit pe loc de ea. Și am știut că e doar o chestiune de timp până când voi avea una.

Au trecut doi ani de atunci. Azi sunt mândrul posesor al unei biciclete perfecte. Producătorul mi-a promis că bicicleta Koga este simbolul bicicletei perfecte. Iar în cei peste 1.000 de kilometri făcuți până în momentul în care a fost scris acest text, nu pot decât să te asigur că promisiunea producătorului e una confirmată de bicicletă.

by Seba


Vezi detalii

Sponsori & Parteneri